Sarawak ID | Register
×

Pentadbiran Bahagian Sibu

RESIDEN SIBU | DO SIBU | DO KANOWIT | DO SELANGAU

Polls
Announcements

Tentang Kementerian

Kami menyediakan kepemimpinan yang berkesan, penyelarasan projek dan program yang cekap, penglibatan masyarakat yang berkesan dan penyampaian perkhidmatan yang unggul untuk mengembangkan bahagian Sibu sebagai pintu masuk perniagaan untuk wilayah tengah Sarawak

Charles Siau

Pengenalan Ringkas mengenai Pentadbiran Bahagian Sibu

Tentang Pentadbiran Bahagian Sibu

 

Pentadbiran Bahagian Sibu diketuai Pejabat Residen Sibu dan terdapat 3 daerah dibawah naungan iaitu Daerah Sibu, Daerah Kanowit dan Daerah Selangau simana setiap daerah diketuai Pejabat Daerah masing-masing.

Pentadbiran Bahagian Sibu merangkumi Pejabat Residen Bahagian Sibu, Pejabat Daerah Sibu, Pejabat Daerah Kanowit dan Pejabat Daerah Selangau. Kami komited untuk menjadi agensi peneraju di Bahagian Sibu demi mempertingkatkan taraf kehidupan rakyat jelata yang maju dan berkualiti tinggi. Dalam mencapai hasrat tersebut, kami akan memastikan kepimpinan yang efektif, penyelarasan projek dan program yang efisien, penglibatan komuniti yang aktif dan penyampaian perkhidmatan yang unggul dalam usaha membangunkan Bahagian Sibu sebagai pintu gerbang busines bagi kwasan pertengahan Negeri Sarawak.